BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Elek István
Név: Elek István
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1955
Hangszer: szaxofon/szaxofon - tenor/szaxofon - alt/szaxofon - bariton
Együttes: East Side Jazz Company/Fusio Quartet/Group/Balla Quartet/Coolactive/Elek István Jazz Quartet
 
1955. július 17-én született Budapesten. 1976-ban szerzett klarinét tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Tanárképző Tagozatán. 1977 és 1980 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazztanszakán Siliga Miklós tanítványa volt. 1978 és 80 között a Deák Big Band, 1980-tól 1982-ig Fővárosi Nagycirkusz Zenekarának tagja volt, majd tengerjáró hajók zenekaraihoz szerződött (T. Fregatt, Hi-Five, Society Six, Metronom). 1984-től Nesztor Iván dobos Ton and Play Quartet-jében játszott, majd ismét külföldre ment, Gallyas László trombitás együttesével amerikai hajókon szerepelt.


1990-ben a szaxofonos Muck Ferenc hívására jött haza az akkor alakult Besenyő Brass Band-be, amellyel fesztiválokon léptek fel, TV- és rádiófelvételeket készítettek. 1991-ben az Ausztráliából hazalátogató basszusgitáros-énekes Orszáczky Jackie kísérő zenekarában játszott. 1993 óta folyamatosan szerepel a dobos Szendőfi Péter Fusio nevű jazz-rock formációjában. 1994-től 2005-ig volt tagja volt az 1994-ben eMeRTon-díjat kapott Tea együttesnek valamint a Budapest Symphonic Band-nek. 1995-től fellépett az ESP-vel, tagja volt a Sax - Gang szaxofon kvintettnek. Az 1990-es évek második felében játszott Földvári Gergely, Zsemlye Sándor és Tisza Bea együtteseiben is.

2001 novemberében lett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének szaxofontanára. Régóta érdekli a kortárs zene is, szerepelt Eötvös Péter operájának premierjén a Millenáris Theátrumban, és kamaradarabjainak bemutatóján Cannes-ban, a MIDEM-en. 2005-ben csatlakozott az énekesnő Lakatos Ágnes vezette East Side Jazz Company-hez. 2005 októbere óta a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetője.

Külföldi koncertek:
Japán, Norvégia, Svájc, Finnország, Svédország, Dánia, Spanyolország, USA
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek