BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Gayer Ferenc
Név: Gayer Ferenc
Születési hely: Karcag
Születési dátum: 1955
Hangszer: basszusgitár/nagybőgő
 
Gayer Ferenc a soproni zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait, ahol Klafsky Henrik fedeztette fel vele a bőgőben rejlő lehetőségeket. Érettségi után a pécsi műszaki főiskolán folytatta a tanulmányait, aztán újra visszakanyarodott a muzsikához: felvették a konzervatóriumba. Ekkor már végleg maradt a zene mellett. Elvégezte a jazz tanszakot is, miközben folyamatosan játszott különböző együttesekben vagy szólóművészek kísérőjeként.

A nyolcvanas években a 2011-ben tragikus körülmények között elhunyt Pleszkán Frigyes triójában zenélt (Pleszkánnal 1977 óta rendszeresen játszott együtt). Ezután felkérést kapott a Budapest Ragtime Bandtől, amelynek 1991 óta művészeti vezetője is. Két éve hatalmas sikert arattak Mexikóban, ahova hamarosan visszatérni szándékozik. Ezen kívül új albumon is dolgoznak, melyen ismert amerikai slágereket szólaltatnak majd meg magyarul.

Jelenlegi formációi: Kelemen Angelika Jazz Quartet, Pastell Contemporro.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Central European String Quartet - II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny
Bloomsday in Budapest zeneszerzői pályázat 2020
Hangszerek éve V. | Billentyűsök - Lakatos György ifjúsági sorozata
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek