BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kozma Orsolya
Név: Kozma Orsolya
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1976
Hangszer: ének
Link: /www.kozmaorsi.hu/
Együttes: Kozma Orsi Quartet/Kozma Orsi Duo
 
Kozma Orsolya 1976. október 2-án született Budapesten. A Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd a budapesti Szent László Gimnázium elvégzése után színészpályára készült, két évig tanult Toldy Mária stúdiójában.

Az Operettszínház "Valahol Európában" Évájaként debütált. Egerben együtt játszott Molnár Piroskával, Bodrogi Gyulával és Hegedűs D. Gézával Bertold Brecht Koldusoperájában. Szerepelt még a "Kalózok" című zenés magyar filmben, és a "Tűzvonalban" című magyar sorozatban.

Első zenekara a Szűzriadó volt, majd a Kimnowak együttes tagja lett. A nagy áttörést és országos ismertséget a Jazz+Az hozta meg számára, majd 2000-től a Cotton Club Singers tagja lett. 2005-ben találkozott Szakos Krisztián dalszerzővel, közreműködésével elkészült Orsolya első szólóalbuma, az "Egy szó".

2007-ben Orsi megvált a vokálcsapattól, hogy szólókarrierjére koncentrálhasson, így 2007 májusában jelenhetett meg 2. pop lemeze "Az igazi szerep" címmel. Vendégként többek között olyan előadókkal és zenekarokkal dolgozott, mint Presser Gábor, Tolcsvay László, Dés László, Novák Péter, Keresztes Ildikó, Tony Lakatos, Vince Mai, Rob van de Wouw, Krysztov Scieranski, a 9:30 Collective/eNerd vagy az eat me!

2008-ban megalakult a Kozma Orsi Quartet, színesítve az énekesnő palettáját. 2008 decemberben jelentették meg első stúdióalbumukat, a "Hide and seek"-et, mely azonnal Fonogram-díj jelölést kapott. Az album 2010. október 6-án Japánban jelent meg. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját, 2010-ben a Pécs Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el. Mindamellett hogy Orsi jelenleg Quartetjével járja az országot és koncertezik külföldön legújabb jazz lemezével, újra stúdióban dolgozik Szakos Krisztiánnal harmadik közös nagylemezükön.

2011 decemberétől minden hétfő este a Lounge rádión saját élő, kulturális-beszélgetős műsort vezet, "Spontán" címmel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek