BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Halász Péter
Név: Halász Péter
Születési dátum: 1976
Hangszer: karmester
 
1976-ban született. Zongora és zeneszerzői tanulmányai mellett Bécsben a Zeneművészeti Egyetemen Leopold Hagernél karmesteri képzést is kapott. Részt vett Acél Ervin, Peskó Zoltán és Bernard Haitink mesterkurzusain, az Eisenstadti Haydn Fesztiválon Fischer Ádám asszisztenseként dolgozott.

A 2002/2003-as évadban a Zürichi Operaház operastúdiójának korrepetitora volt. 2003 óta a Mainzi Állami Operaház dirigenseként számos operaelőadást vezényelt, többek között: Lammermoori Lucia, Jancsi és Juliska, Werther, Don Giovanni, A varázsfuvola, Szép Heléna (Offenbach), Bohémélet, A sevillai borbély, A denevér, Oberon (Weber).

Vendégként dirigálta a Nagyváradi Szimfonikus Zenekart, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekart, a Szegedi Szimfonikusokat, a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Prágai Suk Kamarazenekart, valamint az Augsburgi Színház zenekarát.

Karmesteri munkája mellett időnként zongoraművészként is fellép.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Petrovics Emil 90
Zeneakadémia
UMZE Kamaraegyüttes: Sári József ünneplése
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek