BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Halász Péter
Név: Halász Péter
Születési dátum: 1976
Hangszer: karmester
 
1976-ban született. Zongora és zeneszerzői tanulmányai mellett Bécsben a Zeneművészeti Egyetemen Leopold Hagernél karmesteri képzést is kapott. Részt vett Acél Ervin, Peskó Zoltán és Bernard Haitink mesterkurzusain, az Eisenstadti Haydn Fesztiválon Fischer Ádám asszisztenseként dolgozott.

A 2002/2003-as évadban a Zürichi Operaház operastúdiójának korrepetitora volt. 2003 óta a Mainzi Állami Operaház dirigenseként számos operaelőadást vezényelt, többek között: Lammermoori Lucia, Jancsi és Juliska, Werther, Don Giovanni, A varázsfuvola, Szép Heléna (Offenbach), Bohémélet, A sevillai borbély, A denevér, Oberon (Weber).

Vendégként dirigálta a Nagyváradi Szimfonikus Zenekart, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekart, a Szegedi Szimfonikusokat, a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Prágai Suk Kamarazenekart, valamint az Augsburgi Színház zenekarát.

Karmesteri munkája mellett időnként zongoraművészként is fellép.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek