BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csongrádi Gábor
Név: Csongrádi Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1981
Hangszer: gitár
E-mail: gabor.csongradi@gmail.com
Tel.: +36 20 578 5601
Link: www.gaborcsongradi.com
  www.myspace.com/gcsongradi
Együttes: Soul What/Ávéd-Csongrádi Quartet/Burján Orsi & The Pálinkálom/Larkjazz Quartet
 
Zenei tanulmányait nyolc évesen kezdte klarinéton. Tizenhat évesen játszott először gitáron és hamarosan jazz zenét kezdett tanulni az Erkel Ferenc Zeneiskolában Birta Miklóstól és Juhász Gábortól. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén folytatta Babos Gyula és Horányi Sándor tanítványaként, majd az iskola befejezése után 2008-ban Amszterdamba költözött, hogy a Conservatorium van Amsterdam intézményében végezze a mesterképzést. Tanárai itt Maarten van der Grinten, Jesse van Ruller, és Martijn van Iterson voltak.

A Hollandiában töltött időszak alatt lehetősége volt olyan zenészektől is órákat venni, mint Peter Bernstein, Jonathan Kreisberg, John Clayton, továbbá egy rövid időt Párizsban töltött, ahol Nelson Veras-tól tanult.

Saját zenéjét 2006-ban kezdte előadni. Két év múlva a Nemzetközi Kodolányi Jazz Versenyen a legjobb szerzeményért járó külön díjat kapta, az azt követő évben pedig Lakatos Ablakos Dezső Jazzelőadói Ösztöndíjban részesült. Zenéje modern európai improvizációs zenék, indai, klasszikus és kortárs komolyzene, illetve jazz hatása alatt formálódott.

Jelenleg két zenekarral adja elő saját szerzeményeit. A budapesti bázisú Ávéd-Csongrádi Quartet Ávéd János szaxofonos, Benkó Ákos dobos és Soós Márton bőgősből áll, míg amszterdami zenekarában, a Csongrádi Gábor Quintet-ben Mester Dániel szaxofonossal, Sri Hanuraga zongoristával, Kiss Benedek basszusgitárossal és Philippe Lemm dobossal játszik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek