BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Falvai Sándor
Név: Falvai Sándor
Születési hely: Ózd
Születési dátum: 1949
Hangszer: zongora
Link: www.lfze.hu
 
A Zeneakadémiát 1972-ben végezte kitüntetéssel, majd egy évet töltött a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban. 1970-ben meghívták az UNESCO gálakoncertjére Lausanne-ba, ahol világhírű művészekkel léphetett együtt színpadra. 1972-73-ban a Magyar Rádió Zenekarával Németországban turnézott, 1973-ban pedig második lett a Magyar Rádió Zongoraversenyén.

1973 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zongora Tanszékén, ahol 1987-től több ciklusban is a tanszék vezetője volt. Fiatal zongoristák generációit nevelte, akik szerte a világban hangversenyeznek. 1997-től 2004-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

1972-73-ban a Magyar Rádió Zenekarával Németországban turnézott, 1973-ban pedig második lett a Magyar Rádió Zongoraversenyén. Az Egyesült Államok-beli bemutatkozására 1978-ban a New York-i Carnegie Hallban került sor. Koncertezett Európán kívül Japán több városában. A hazai és a nemzetközi koncertélet megbecsült előadóművésze, hangversenyeit az európai országokon kívül a tengerentúlon és a távol-keleti országokban egyaránt elismeréssel fogadta a közönség. 2011-ben a Liszt-év és a magy Európai Uniós elnökség keretén belül Koreában turnézott. Előadói repertoárja a barokk korszaktól a 20. századi alkotásokig terjed, ezen belül első sorban a klasszika és a romantika áll érdeklődésének középpontjában

Díjak:
1975 - Liszt-díj
1997 - Érdemes Művész
2014 - Bartók Béla–Pásztory Ditta-díj
2021 - Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetés
2022 - Szőnyi Erzsébet-díj (A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti-díja)

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek