BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mester Viktória
Név: Mester Viktória
Születési hely: Mezőtúr
Születési dátum: 1977
Hangszer: ének - mezzoszoprán
 
Mezőtúron született, énektanulmányait a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte szolfézs-zeneelmélet és magánének szakon. 1996-ban felvételt nyert Toldy Mária musical stúdiójába, ahol énektanára Kővári Judit volt.

Egy évvel később bekerült a Magyar Rádió Énekkarába majd 1997-98-ban a Nemzeti Énekkarban énekelt. Ez utóbbi társulatban olyan nagyszerű karmesterek keze alatt dolgozott, mint Kobayashi Ken-Ichiro, Kocsis Zoltán és Solti György.

1998-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakára, ahol mesterei Andor Éva, majd tanulmányait 2002-től az operaszakon folytatta Kovalik Balázs irányítása alatt. Négy évadon keresztül a Miskolci Nemzeti Színház állandó vendége volt, énekelte többek között a Carmen címszerepét és Miklóst a Hoffmann meséiből. A Magyar Állami Operaházban 2006 októberében debütált a Rigoletto Maddalénájaként, ahol azóta számos kisebb-nagyobb szerepet alakít.

Főbb szerepei: Carmen, Cherubino, Dorabella (Cosí fan tutte), Rosina (A sevillai borbély), Octavian (A rózsalovag).

A Miskolci Operafesztiválon Olga (Csajkovszkij: Anyegin), a Szentendrei Művészeti Napokon Phaedra (Rameau: Artemisz diadala) szerepét énekelte. Játszotta Mercellinát (Figaro házassága) és a Jancsi és Juliskában az Anya szerepét. A Tavaszi Fesztiválon Verdi Alzirájában lépett fel.

Díjak, kitüntetések:
2014 Magyar Ezüst Érdemkereszt
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek