BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Szabó Rozália
Születési hely: Cegléd
Születési dátum: 1974
Hangszer: fuvola
 
Zenei tanulmányait 7 éves korában kezdte, és már zeneiskolás évei alatt kétszer szerepelt sikeresen országos versenyeken (II. helyezett és döntős volt). 1989-től a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában Csetényi Gyula tanítványa, majd 1993-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kovács Lóránt és Bálint János professzorok növendéke. Kitüntetéssel diplomázik 1998-ban. Ezután Jean-Claude Gerard-nál tanul tovább a stuttgarti zeneakadémián.
1992-ben elnyerte az Országos Richter János Fafúvósverseny első helyezését, 1994-ben a 30. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny Fuvolaversenyének különdíját, valamint a japán Muramatsu gyár által szintén különdíjként felajánlott fuvolát. 1995-ben az ARD fuvolaversenyének különdíjasa Münchenben. 1998-ban megnyeri a budapesti Hartai Ferenc Fuvolaversenyt, valamint második és különdíjas lesz a párizsi Jean-Pierre Rampal Nemzetközi Fuvolaversenyen. 2000-ben ismét indul az ARD versenyén, ahol második helyezést nyer. 2001-ben Fischer Annie ösztöndíjas. 1993-tól kezdődően zenekari tag; játszik a Danubia Ifjúsági Zenekarban, majd a Budapest Fesztiválzenekarban, a Magyar Állami Operaház Zenekarában, a Matáv Zenekarban, a Stuttgarti Rádiózenekarban, valamint a drezdai állami zenekarban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek