BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Dienes Gábor
Hangszer: oboa
Együttes: Filharmónia Fúvósötös
 
Egerben kezdett zenét tanulni, majd a szakközépiskolát Budapesten végezte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1980-ban szerzett egyetemi oklevelet oboa szakon, Pongrácz Péter növendékeként. 1980-85 között, majd a kilencvenes évek közepétől óraadó tanár a Zeneakadémián.

Már hallgató korában játszott a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában, majd 1977-től az Állami Hangversenyzenekarban, ahol másfél évtizedig volt tag. Számos nagysikerű külföldi fellépésen és lemezfelvételen működött közre. 1980-ban Solti György meghívására a Chicagói Szimfonikus Zenekar ösztöndíjasa. Később fellépett a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Fúvósegyüttessel és más kamarazenei formációkkal. 1992-96 között a Budapesti Fesztiválzenekar első oboistája.

1996-ban szerződött a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarhoz, ahol az oboa szólam vezetője és a fúvós kar művészeti vezetője.

Díjak, elismerések
2007 Liszt Ferenc-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek