BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ittzés Tamás
Név: Ittzés Tamás
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1967
Hangszer: ének/zongora/hegedű
E-mail: tamas@bohemragtime.com
Link: www.bohemragtime.com
Együttes: Bohém Ragtime Jazzband
 
1967. szeptember 20-án született Budapesten. Hatévesen kezdett hegedülni Róbert Gábornál, nyolcéves kora óta zongorázik. 1982-86 között a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában volt hegedű szakos növendék (tanárai Galina Danyilova és Rónaszéki Tamás voltak), 1986-ban második helyezést ért el az Országos Szolfézs Versenyen. 1986-88 között a Zeneakadémia karvezetés szakos hallgatója, 1988-tól hegedű szakon végezte tanulmányait Vermes Mária majd Zs. Szabó Mária növendékeként. Kamarazenei tanulmányait többek között Devich Jánosnál, Kurtág Györgynél és Rados Ferencnél végezte. 1993-ban kapta meg kitüntetéses diplomáját.

1991-től a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola hegedű- és kamarazene tanára. Kecskeméten 2000-ben megszervezte a szakközépiskolásoknak és főiskolásoknak kiírt, nagy érdeklődést kiváltó Bach-versenyt. Szólóban és kamarazenészként egyaránt koncertezik, 1991-95 között a Kecskeméti Kamaraegyüttes tagja majd koncertmestere, 1996-99 között a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertmestere. 2002-2005 között a Zeneakadémián doktorandusz-hallgató.

Amerikában a columbusi (Ohio) Capital University-n és a New York-i Brearly Schoolban tartott mesterkurzust és hegedű- illetve kamarazene bemutató tanítást. 1999-ben az ESTA (Európai Vonóstanárok Szövetsége) angliai konferenciáján három bemutató előadást tartott angolul a Kodály-módszer hegedűtanításban való alkalmazásáról. 2004 decemberétől az ESTA Hungary elnöke (a ZETA - Zenetanárok Társasága - vonóstagozatának vezetője).

1985-ben alakította meg a Bohém Ragtime Jazzbandet, amelynek vezetőként illetve szólózongoristaként azóta is tevékeny tagja. Ebben a stílusban kifejtett munkáját a hazai és külföldi koncerteken kívül tíz CD, az amerikai Scott Joplin Nemzetközi Ragtime-Zeneszerzői Verseny első díja és 2000-ben megjelent Liszt Ferenc hatása a ragtime- és swing korszakban c. díjnyertes tanulmánya illetve a zenekarral 2003-ban "Az év jazzegyüttese"-ként elnyert eMeRTon-díj is bizonyítja. Főszervezője az 1992 óta létező Nemzetközi "Bohém" Ragtime & Jazz Fesztiválnak.

Zeneakadémiai éveitől kezdve publikált zenei, főleg jazz-témájú cikkeket, riportokat, recenziókat (többek között a Jazzben, a Magyar Nemzetben, a Gramofonban, Internetes újságokban), 1999 őszétől két évig az AUDIO c. szaklap komolyzenei rovatvezetőjeként dolgozott.

2020-ban az Artisjus komolyzenei kategóriájának Zenetanári Díjában részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek