BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Mester Dániel
Név: Mester Dániel
Születési hely: Székesfehérvár
Születési dátum: 1980
Hangszer: szaxofon/szaxofon - szoprán
Együttes: Oláh Szabolcs Quartet/Piccolo Inn/Burján Orsi & The Pálinkálom
 
1980-ban született Székesfehérváron, kétéves kora óta Budapesten lakik. Az általános iskola mellett kilenc évesen a kerületi zeneiskolában szolfézs és gitár-, majd klarinétórákra kezdett járni, első helyezést ért el budapesti gitár-, és szolfézsversenyen, illetve országos klarinétversenyen. Az általános iskolát követően a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta zenei tanulmányait klarinét szakon. Részt vett a szakiskolások fafúvós versenyén is, amelyen harmadik helyezést ért el.

A szülei által vásárolt szaxofonnak köszönhetően 17-18 évesen érdeklődése a könnyűzene, de főképp a jazz felé fordult. Konzervatóriumi tanulmányait nem fejezte be, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója lett, ahol 2005-ben szerzett diplomát. Mindeközben először autodidakta módon, később Zsemlye Sándor tanár segédletével próbálkozott meg a jazz-szaxofonozás elsajátításával. Felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének Jazz Tanszakára, ahol 2006-ban szerzett diplomát.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek