BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Barabás Tamás
Név: Barabás Tamás
Születési hely: Győr
Születési dátum: 1972
Hangszer: basszusgitár
Együttes: Fusio Quartet/Group
 
13 évesen kezdte meg bogo tanulmányait. 18 éves korában Mark King hatására elhatározta, hogy basszusgitáros lesz. 19 évesen bekerült az ismert magyar jazz zenekarba, a Tea együttesbe, amellyel 2 CD-t adtak ki. A Tea zenekarral számos ismert hazai előadóművész kíséretében szerepelt.

Basszusgitár játéka, kompozíciói és hangszerelési munkája meghatározó a Djabe zenei arculatában. A Djabe zanekarral session-zenészként került kapcsolatba és 1997-óta a zenekar állandó tagja. Jelenleg a Fusio zenekarban is hallhatjuk.

Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai session- és koncertzenész. Otthonosan mozog a hard rocktól a jazz rockig szinte minden műfajban. Session zenészként fellépett többek között Cserháti Zsuzsa, Presser Gábor, LGT, Karácsony János, Somló Tamás, Charlie, a Cotton Club Singers és a Roy&Ádám koncertjein.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek