BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Hlavacsek Tihamér
Név: Hlavacsek Tihamér
Születési hely: Orosháza
Születési dátum: 1977
Hangszer: zongora
Link: www.tihamerhlavacsek.com/
 
Hlavacsek Tihamér zongoraművész 2003-ban debütált a new york-i Carnegie Hall Weill Recital Hall-jában. A világ legrangosabb hangversenytermei közül bemutatkozott a lipcsei Gewandhausban, a berlini Konzerthausban, és a párizsi Chatelet Színházban is. Turnéi során többek között Bostonban, Washingtonban, Bécsben, Rómában, Milánóban és Európa számos más országában hallhatta játékát a közönség.
Az Euro Musica Vitae 2000 televíziós fesztiválon -az Európából beválasztott két zongorista egyikeként - nagy sikerrel szerepelt. Ekkor figyelt fel a fiatal tehetségre Frankl Péter zongoraművész. Egyéb fesztivál meghívásai között olyan események is szerepeltek, mint az Europamusicale 2004 (Németország), Como-i Ősz, European Piano Forum (Berlin), Cliburn Piano Institute, Fazioli Zongorafesztivál, Savaria Interforum, Budapesti Zenei Hetek és a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

A Hauser Adrienne és Kocsis Zoltán által vezetett „A Zongora Ünnepe Keleten” fesztiválon szóló hangversenyt adott 2000-ben. A Danubia Ifjúsági Szimfónikus Zenekarral koncertezett Magyarországon és külföldön Héja Domonkos, valamint a Nemzetek Zenekarával, Justus Frantz vezénylete alatt.

Számos hazai és nemzetközi zongoraverseny első helyezettje (többek között Földes Andor, Gandolfi, Trieszt). 1998-tól, a Magyar Rádió szólistája, 2002-ben a Glaxo Smithkline pályázat elnyerésével annak támogatott művésze lett. Felvételei hallhatóak a Magyar Rádió, az amerikai National Public Radio, a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Svéd Rádió és Televízió adásaiban. Első szólólemezét –a Trieszti Nemzetközi Zongoraverseny győzteseként- Rómában készítette. Jelenleg Goldmark összes zongoraművének felvételén dolgozik a Hungaroton számára.

A fiatal zongorista generáció ígéretes művészeként szereplője a 2001-ben készült A magyar iskola című dokumentumfilmnek valamint a Kocsis Zoltánt bemutató portréfilmnek.

A budapesti Bartók Konzervatórium és a Zeneakadémia hallgatója volt Benkő Zoltán, Falvai Sándor, Gulyás István és Devich Sándor növendékeként, majd a Yale Universityn szerzett Master’s diplomát Frankl Péter osztályában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
2023 Magyar Zenemű Fül- s Szemle
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek