BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bontovics Kati
Név: Bontovics Kati
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1953
Hangszer: ének
 
A 2005-ben Szabó Gábor-díjjal kitüntetett Bontovics Kati a magyar jazzénekesnők first ladyje. 1973 és 1977 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Vukán György és Gábor Éva tanítványa volt, de már 1969 óta hivatásos előadóművész. 1969-75-ig a Scampolo együttes tagja, ezután pedig vezető jazz-zenekarokkal szerepel. 1977-85-ig Vukán György triójával dolgozott, majd egy évvel később a Budapest Big Band tagjaként egyebek közt a Pori Jazz Fesztiválon lépett fel nagy sikerrel. Turnézott még Kőszegi Imre és Tomsits Rudolf formációival is. Rendszeresen hallható a Vukán Trióval és a Trio Midnighttal. 1988 óta vezeti saját együttesét. 1997-től Jiggs Wigham vendégszólistája. Egyéni hangja, temperamentuma, "jazz feeling"-je és biztos stílusérzéke a swinghez éppúgy, mint az R'n'B és a soul irányzatokhoz az egyik legismertebb és legelismertebb hazai jazzénekesnővé tette.

A Bontovics Kati Group - melyben közreműködik még Friedrich Károly harsonán és basszusgitáron, Cselik Gábor billentyűs hangszereken és Berdisz Tamás dobon - a mainstream, be-bop, rhythm-and-blues, soul stílusokat képviseli. Tagjai számos hazai és külföldi fesztiválon, illetve külföldi jazznagyságokkal léptek fel, külön-külön is meghatározó személyiségei a hazai jazzéletnek.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek