BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Iván Ildikó
Név: Iván Ildikó
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1959
Hangszer: ének - szoprán
 
Budapesten született, énektanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. 1984 és 1988 között a Szegedi Nemzeti Színház magánénekese volt. Az Operaházban 1986-ban debütált a Cosi fan tutte Fiordiligi szerepében. 1988-tól néhány évadon át a bonni operaház művésze, majd 2004 és 2008 között az Operaház magánénekesnője.

Ösztöndíjat kapott a Cziffra- és az Eötvös Alapítványtól. Több nemzetközi énekverseny díjazottja (Karlovy Vary, Stuttgart, Szófia).

Pályája elején koloratúrszoprán szerepekben lépett fel (Donizetti: Lammermoori Lucia -címszerep, Verdi: Rigoletto - Gilda), majd fokozatosan tért át a karakterszerepekre (Mozart: Cosi fan tutte - Despina). Iván Ildikó főszereplésével mutatta be az Operaház Madarász Iván Utolsó keringő című egyfelvonásosát, és elénekelte a Feleséget is Petrovics Emil Cest la guerre-jében.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek