BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kertesi Ingrid
Név: Kertesi Ingrid
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1957
Hangszer: ének - szoprán
Link: www.kertesiingrid.hu
Együttes: Affetti Musicali
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanulmányait tizenkilenc évesen kezdte, előtte nyolc évig csellózni tanult. Sziklay Erika növendékeként 1985-ean diplomázott opera tanszakon.

Még abban az évben szerződtette az Operaház, ahol magánénekesként rövid időn belül egyre fontosabb szerepekhez jutott. Nagyon szereti a barokk zenét, az oratóriumokat, miséket, kantátákat. Több nemzetközi versenyen vett részt, és szerepelt a győztesek között: Lipcse (1984), Barcelona (1985), a németországi Gütersloh (1988). Számos külföldi operaházban vendégszerepelt: Berlinben, Grazban, Lugenben, Amsterdamban, Bregenzben, Párizsban, Strassburgban és Veronában.

1988-ban a Bécsi Operaházban sorozatban énekelte Olympia szerepét, majd a berlini Komische Operhez szerződött. Az 1997/1998-as évadban a düsseldorfi Deutsche Oper és a Bundesstadt Bonn Theater tagja volt, közben a veronai Arénában is fellépett. Számos hangversenyen szerepelt Franciaországban, Olaszországban és Svájcban.

A Törley Szalon oszlopos tagja. A Magyar Televízió 1996-ban portréfilmet készített róla. Főbb szerepei: Adina (Szerelmi bájital), Lammermoori Lucia, Norina (Don Pasquale), Melinda (Bánk bán), Júlia (Gounod: Rómeó és Júlia), Romilda (Xerxes), Blonde (Szöktetés a szerájból), Sophie (A rózsalovag), Léna (Vajda: Leonce és Léna), Gilda (Rigoletto).

1992-ben a Magyar Állami Operaház Juventus-díjjal tüntette ki, és még ugyanebben az évben megkapta a Bartók-Pásztory-díjat is. 1995-ben Liszt Ferenc-díjat kapott, 2001-ben Érdemes Művész címmel, 2015-ben pedig a Magyarország Kiváló Művésze díjjal tüntették ki.


Kertesi Ingrid aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek