BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csontos Ferenc
Név: Csontos Ferenc
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1946
Hangszer: nagybőgő
 
Zenei tanulmányait hatesztendős korában hegedű szakon kezdte. Nagybőgő tanulmányait Montág Lajos irányításával folytatta, akinél 1969-ben diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Több ízben vett részt nagybőgő-mesterkurzusokon és szemináriumokon. Ludwig Streicher mesteriskoláján oklevelet szerzett. Eredményesen szerepelt több nemzetközi nagybőgőversenyen (Genf, Markneukirchen).

1964 óta zenekari muzsikusként dolgozik. 1967-től a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagja. Rendszeresen fellép szólistaként és kamaramuzsikusként Magyarországon és külföldön. 1989-ben Londonban vendégszerepelt, ahol mesterkurzust is vezetett. Gyakran szerepel a Magyar Rádióban és Televízióban, ahol számos felvétel készült a közreműködésével. Külföldi rádiók is készítettek vele felvételeket, többek között a kölni WDR, a londoni BBC, valamint svájci és osztrák rádiótársaságok.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Budapest
Dohnányi Quartet 3/3. | Beethoven, Schnittke + pravoszláv kórus-tételek
Könyvtár
Találkozások - Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté szerzői estje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek