BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sturcz András
Név: Sturcz András
Születési dátum: 1969
Hangszer: cselló
Együttes: Budapesti Csellóegyüttes (Hungarian Cello Orchestra)/Free Style Chamber Orchestra
 
Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében folytatta. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar tagja. Könnyűzenei és komolyzenei átiratokat készít, hangszerel az Artisjus díjas Budapesti Csellóegyüttesnek, amelynek alapító tagja.

10 éve a Budapesti Operett Színházban játszik, emellet a Madách Színház és a Vígszinház zenés darabjaiban is közreműködik. 2000-ben szerezte meg felsőfokú kulturális menedzser diplomáját. Rendszeresen játszik stúdiófelvételeken, filmzenékben, és vonósnégyesével (Sturcz Quartet) számtalan koncerten, könnyűzenei rendezvényen, lemezfelvételen játszott, többek között Randy Breckerrel, Bill Evans-el, Leslie Mandokival, Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, a Buena Vista Social Club-al, Ibrahim Ferrerel. Több éve rendszeres vendége Al Di Meola koncertjeinek is. 2004 év végén jelent meg közös DVD-jük One of These Nights címmel.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
CentriFUGA produkció: Befejezetlen Contrapunctus
FUGA
Lemezajánló
További lemezek