BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Miskolci Szimfonikus Zenekar (North Hungarian Symphony Orchestra)
Név: Miskolci Szimfonikus Zenekar (North Hungarian Symphony Orchestra)
Alakulás éve: 1963
E-mail: missyo@hu.inter.net
Tel.: +36 46 506 695
  +36 46 323 488
Fax: +36 46 351 497
Link: www.mso.hu
Egyéb elérhetőség: 3025 Miskolc, Fábián u. 6/a.
 
A Miskolci Szimfonikus Zenekar nagy hagyományokkal rendelkező művészegyüttes. A régió egyetlen hivatásos nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének biztosítéka. Hatóköre Miskolcon és a megyén túlnő. Állandó szereplője a főváros hangversenytermeinek, de gyakran megfordul az ország más vidékein is. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Tevékenységének fő területe Miskolc és B-A-Z megye. Székhelyén a bérleti, az egyedi szervezésű és a nyári hangversenyek képezik a munka gerincét.

A Szezonbérlet (7 előadás), a Népszerű bérlet (5 előadás), a Mesterbérlet (4 előadás) a Miskolci Nemzeti Színházban kerül megrendezésre. Valamennyi bérletes hangverseny telt házak előtt zajlik, a bérletek elővételben elkelnek.
A legnevesebb magyar karmesterek és szólisták állandó résztvevői a zenekar koncertjeinek. Miskolcon nagy érdeklődést vált ki már több mint egy évtizede az u.n. Újévi koncert, amelyből már két előadás sem tudja az igényeket kielégíteni.

A zenekar által rendezett nyári szabadtéri koncertek (2-3 koncert évente) a Miskolci Nyár c. sorozat legsikerültebb rendezvényei közé tartoznak.
Állandó szereplője a zenekar a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak. A nyitóhangversenyen kívül 2-3 előadást játszik az együttes a fesztiválokon.
A nemzetközi operagálák, a Miskolci ünnepi alkalmakhoz kötődő egyedi koncertek egészítik ki a székhelyi kínálatot. A 35-40 miskolci felnőtt koncertnek mintegy 25000 fő hallgatója van.

A hazai és nemzetközi igényeken alapuló művészi munkát egy 84 hívatásos zenészből álló együttes végzi. Gyakorlatilag valamennyien főiskolát vagy Zeneakadémiát végzett, magasan kvalifikált zeneművészek. A zenekar művészeti vezetője Kovács László, Liszt díjas, Bartók-Pásztory díjas karnagy, akinek munkáját Miskolc városa Pro Urbe díjjal ismerte el.

Az együttes repertoárja igen gazdag, a barokk zenétől a kortárs művekig felölel mindenféle zenei stílust és műfajt (szimfonikus zene, opera, operett, musical, filmzene, szimfonikus tánczene, stb.).

1993-ban Bartók Béla-Pásztory Ditta-díjjal tüntették ki a zenekart.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek