BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Miskolci Szimfonikus Zenekar (North Hungarian Symphony Orchestra)
Név: Miskolci Szimfonikus Zenekar (North Hungarian Symphony Orchestra)
Alakulás éve: 1963
E-mail: missyo@hu.inter.net
Tel.: +36 46 506 695
  +36 46 323 488
Fax: +36 46 351 497
Link: www.mso.hu
Egyéb elérhetőség: 3025 Miskolc, Fábián u. 6/a.
 
A Miskolci Szimfonikus Zenekar nagy hagyományokkal rendelkező művészegyüttes. A régió egyetlen hivatásos nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének biztosítéka. Hatóköre Miskolcon és a megyén túlnő. Állandó szereplője a főváros hangversenytermeinek, de gyakran megfordul az ország más vidékein is. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Tevékenységének fő területe Miskolc és B-A-Z megye. Székhelyén a bérleti, az egyedi szervezésű és a nyári hangversenyek képezik a munka gerincét.

A Szezonbérlet (7 előadás), a Népszerű bérlet (5 előadás), a Mesterbérlet (4 előadás) a Miskolci Nemzeti Színházban kerül megrendezésre. Valamennyi bérletes hangverseny telt házak előtt zajlik, a bérletek elővételben elkelnek.
A legnevesebb magyar karmesterek és szólisták állandó résztvevői a zenekar koncertjeinek. Miskolcon nagy érdeklődést vált ki már több mint egy évtizede az u.n. Újévi koncert, amelyből már két előadás sem tudja az igényeket kielégíteni.

A zenekar által rendezett nyári szabadtéri koncertek (2-3 koncert évente) a Miskolci Nyár c. sorozat legsikerültebb rendezvényei közé tartoznak.
Állandó szereplője a zenekar a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak. A nyitóhangversenyen kívül 2-3 előadást játszik az együttes a fesztiválokon.
A nemzetközi operagálák, a Miskolci ünnepi alkalmakhoz kötődő egyedi koncertek egészítik ki a székhelyi kínálatot. A 35-40 miskolci felnőtt koncertnek mintegy 25000 fő hallgatója van.

A hazai és nemzetközi igényeken alapuló művészi munkát egy 84 hívatásos zenészből álló együttes végzi. Gyakorlatilag valamennyien főiskolát vagy Zeneakadémiát végzett, magasan kvalifikált zeneművészek. A zenekar művészeti vezetője Kovács László, Liszt díjas, Bartók-Pásztory díjas karnagy, akinek munkáját Miskolc városa Pro Urbe díjjal ismerte el.
Az együttes repertoárja igen gazdag, a barokk zenétől a kortárs művekig felölel mindenféle zenei stílust és műfajt (szimfonikus zene, opera, operett, musical, filmzene, szimfonikus tánczene, stb.)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Zeneszerzés verseny Járdányi Pál születésének 100. évfordulóján
Járdányi Zeneiskola
Zeneterápiás Klub │ Sokszínű zeneterápia: beszélgessünk a képzési programokról!
Könyvtár
mustMEET Composers | Hanspeter Kyburz
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek