Program

mustMEET Composers | Benoît Sitzia

18:00
Könyvtár

Beszélgetés és mini-koncert

Beszélgetés Benoît Sitzia zeneszerzővel zenei gondolkodásmódjáról és a zeneszerzés folyamatáról – különösen Eötvös Péter műveinek hatásáról saját kompozíciós technikájára. Az élő mini-koncerttel, valamint a francia szerző felvételeivel tarkított est főszereplője Vajda Gergely személyes meghívására érkezik Budapestre.

Eötvös Péter
(1944-2024) a XX-XXI. századi zene egyik legismertebb tolmácsolója volt. Művei rendszeresen szerepelnek világszerte a nemzetközi fesztiválok és neves koncerttermek programjaiban, karmesterként pedig gyakran vezényelte a saját munkáira összpontosító projekteket, opera produkciókat. Eötvös nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy tudását és tapasztalatait átadja a fiataloknak. 2023-ig megálmodója és vezetője volt az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány minden kurzusának.

Benoît Sitzia (1990-) gitár és orgona tanulmányait követően a muzikológiához és a zeneszerzéshez fordult. Több díj és kitüntetés birtokosa, okleveles zeneszerző. Műveit számos francia és külföldi együttes előadta, többek között az Ensemble Intercontemporain, a Rayuela, a Trio Antara, a Maîtrise de Radio France stb. A Collège Contemporain társ-alapítója és elnöke, az Ars Nova Ensemble főigazgatója, valamint a Haute-Savoie-beli Imperial Annecy Fesztivál klasszikus zenei igazgatója.


Műsor:

Eötvös Péter: A call (2015) szóló hegedűre
Benoît Sitzia: Sons-ocean – hommage to Peter Eötvös (2024) szóló hegedűre

Közreműködik: Catherine Jacquet (hegedű)
 

Házigazda: Fazekas Gergely, zenetörténész

A beszélgetés angol nyelven zajlik!

A belépés ingyenes, de a regisztráció kötelező az info@eotvospeter.com címen.

Galéria
2Kép
2024 június 10 hétfő