2024. április 4.
Magyar Zene Háza
Budapest

Szerzők? Jelen! – Kecskés D. Balázs

2024. április 4. 19:00
Magyar Zene Háza - Előadóterem
1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

A Szerzők? Jelen! sorozat a ZeneMűvek kiadásában egy olyan koncerttel egybekötött beszélgetés, ahol a fókuszban egy kortárs zeneszerző kamarazenei darabja áll. A ZeneMűvek ezeken a koncerteken úgy tekint a kortárs zenére, mint egy prizmára. Ahogy a prizma különböző színeire bontja a fénynyalábot, úgy a kortárs zene magában hordozza az elmúlt korok elemeit, tudását és élményeit. Az efféle betekintés nem csak a kortárs darab születéséig vezető utat mutatja meg, hanem – ha úgy tetszik – egészen más fényben tünteti fel a régi és a kortárs zenét is.

Ezen a koncerten Kecskés D. Balázs Accusativus zongoranégyese lesz fókuszban. A beszélgetés során Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell, a ZeneMűvek alapítói nem csak a zongoranégyes zenetörténeti ívébe illesztik bele Kecskés D. Balázs darabját, de beszélgetnek a szerzővel is többek között az Accusativus zongoranégyesről és magáról a műfajról is.

A ZeneMűvek olyan kezdeményezés, amit Seidl Dénes (trombitaművész, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője) és Dénes-Worowski Marcell (karmester, koncertpedagógus) alapított 2020-ban az azt megelőző öt év munkájának tapasztalatai alapján. A vállalkozás célja olyan kulturális jelenség megalkotása, ami egyesíti magában a szórakoztató jellegű előadások tulajdonságait és a komolyzenei kultúra értékmegőrző és -közvetítő erejét. Céljuk, hogy eszközt adjanak a fiatal hallgatóság kezébe ahhoz, hogy a zenehallgatás és a koncertre járás tartalmasabb, személyesebb és komplexebb élménnyé váljon, ezzel adva a komolyzene és az ifjúság viszonyának új narratívát.


[kr]
Közreműködik:

Vavrinecz András - hegedű
Görbicz Fülöp - brácsa
Petruska Emma - gordonka
Csabay Domonkos - zongora

ZeneMűvek:
Dénes-Worowski Marcell, Seidl Dénes

Jegyár:

3 000 Ft

További információ: