Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Cristofori Trió


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1987

 
A Cristofori Trió, - amelyet tagjai még zeneakadémiai hallgatóként alapítottak 1987-ben – a XVII-XVIII. századi billentyűs kamarazene előadására jött létre. A korhű előadási gyakorlatot követve a repertoárjukon szereplő műveket az adott kornak megfelelő hangszereken: barokk hegedűn, barokk gordonkán és csembalón, valamint klasszikus vonós hangszereken és fortepianón szólaltatják meg.
Régizene fesztiválok és hangversenyek gyakori közreműködői Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncerteket adtak a Budapesti Régizene Fórumon, a Soproni Régi Zenei Napokon, s a következő fesztiválokon: Festival d’Arts Baroques de Senlis, Arts Baroques en Avignon, et Vaucluse, Musicora Paris, Festival Estival de Paris, Flanders Festival de Brugges, Brüsszel, Bach Tage Berlin és Holland Festival Utrecht. Az utóbbi néhány évben modern hangszeresként is fellépnek, mint például 2002-ben a japán turnéjukon.
1990-ben a Brugge-i Régizene Versenyen a trió különdíjat kapott, majd 1991-ben megnyerte az Utrechti Kamarazene Verseny első díját.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1993 Haydn, Joseph: Billentyűs triók
(Haydn, Joseph: Keyboard Trios)
Hungaroton HCD 31482 Saját
1996 Bach, C.P.E.: Kíséretes zongoraszonáták
(Bach, C.P.E.: Accompanied Keyboard Sonatas)
Hungaroton HCD 31619 Saját
1997 Hungaroton Classic - 1998 Hungaroton HCD 31774 Sampler CD
1997 Kozeluch, Leopold: Triószonaták
(Kozeluch, Leopold: Triosonatas)
Hungaroton HCD 31665 Saját
2004 Mondonville, Jean-Joseph de: 'Les sons harmoniques' Op.4 - Szonáták szólóhegedűre basso continuóval Hungaroton HCD 32257-58 Saját
2 CD / Első felvétel / korhű hangszereken