Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Szalóky Classic Jazz Band


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
2002
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 (30) 972 7779
Fax
+36 (1) 246 3604

 
A Szalóky Classic Jazz Band új, kellemes színfolt a magyar zenei életben. A XX. század ’30-as, ’40-es éveiből származó jazzmuzsika nemes hagyományait ápolja. Azét a zenei világét, amikor a jazz a nagyközönséghez szólt, azok kegyét kereste és találta meg, akik szerették az érthető, szórakoztató, mégis művészi igényű, akusztikus zenét. A Szalóky Classic Jazz Band az egyetlen magyar zenekar, amely a jazz családfáján a dixieland és a modernebb műfajok között található klasszikus jazz, a swing mellett kötelezte el magát. Az együttes tagjai közül valamennyien magasan kvalifikált, főiskolát végzett művészek, a magyar és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert alakjai, akik többek között olyan kiváló produkciók alkotó részesei voltak, mint a Hot Jazz Band, a Cotton Club Singers, a Budapest Ragtime Band, a Showder Band, Gerendás Péter zenekara, vagy az Escape együttes. Énekesnőjük, Micheller Myrtill még egy hollywoodi filmszereppel is büszkélkedhet.
A zenekar vezetője Szalóky Béla, harsonaművész, a Magyar Harsona és Tuba Szövetség alelnöke, világot járt muzsikus, aki 2002-ben az év jazz-zenésze kategóriában eMeRTon díjat kapott. Dolgozott szinte valamennyi vezető magyar jazzmuzsikussal (Kőszegi Imre, Vukán György, Babos Gyula, Berki Tamás, Bontovics Kati, stb.), részt vett több popzenei produkcióban, sőt játszott Frank Sinatra Jr., kísérőzenekarában is. Külföldön sem ismeretlen, hiszen a világ különböző pontjain olyan művészekkel állt színpadra, mint George Benson, Joe Muranyi, Carl Fontana, Jiggs Whigham, Tommy Vig vagy Vince Mendoza.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD