Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Tin Tin Quartet / Quintet


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1994
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 20 543 7077 (Szőke Szabolcs)

 
A quartet a II. WOMUFE nemzetközi világzenei fesztiválon 1994 tavaszán mutatkozott be először. Tradicionális ihletésű kamarazenét játszanak, erősen kötődve az orientális zenei kultúrákhoz. Közös kompozícióikban a dallamvilág a keleti eredetű skálákra (rágák), bolgár-török hangsorvariációkra (makámok), vagy a Bartók által gyakran használt másfeles skálák jellegzetes hangulataira épül.
A ritmus fő jellemzői a gyakori aszimmetrikus lüktetés (bolgár, ázsiai vagy afrikai ritmusképletek). Ebben a zenében együtt van jelen a kötött kompozíciós és a szabad, néha jazzes előadásmód. A Tin Tin Quartet gyakori vendége a hazai és nemzetközi jazz, etno- és world-music fesztiváloknak. Sikeres koncertkörúton vett részt Olaszországban és Svájcban, és egy zenés TV műsort készített a Magyar Televízióval.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1995 WOMUFE - World Music Festival Budapest Hungaroton HCD 31603
2000 Tin-Tin Quartet: Ütközés
(Tin-Tin Quartet: Confrontation)
Ananda Sounds SPE-445 Saját
2004 Tin Tin Quintet: Ötösfogat
(Five-in-hand)
Magánkiadás CD TIN-TIN 1 Saját
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD