Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Lustyik Ákos


Zeneszerző

Születési hely
Szolnok
Születési dátum
1987
Weboldal

 
1987-ben született Szolnokon. Zenei tanulmányait a szülővárosában kezdte, ahol előbb hegedű, majd ütő szakra járt. A középiskola elvégzése után felvételt nyert a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, zeneszerzés szakra. Tanárai Meskó Ilona és Tóth Péter voltak. Ezzel párhuzamosan BA végzettséget szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen, ill. MSc diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2011-től kezdve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatója, tanárai Tallér Zsófia és Fekete Gyula, 2014-ben diplomázott Oscar Wilde: A boldog herceg c. meséjéből írt zenés darabbal.

Zeneakadémiai tanulmányai alatt minden félévben megnyerte a Zeneakadémia Baráti Kör ösztöndíját, valamint az E-on ösztöndíjat és az ERSTE az elsőkért ösztöndíjat. A 2012-es ostravai Generace zeneszerzőversenyen kiemelt dicséretben részesült vonósnégyeséért. 2013-ban a Szt. Gellért Fesztiválon a szeged-csanádi egyházmegye püspökének elismerését vehette át AsunCión AnTiprotóniCA c. művéért.

2014 őszén elődöntőbe jutott a Krakkói Filmzenei Fesztivál nemzetközi zeneszerzőversenyén. A 48 Hour Film Festival, a világ számos nagyvárosában megrendezett versenyen a Legjobb Filmzene díjával jutalmazták a Szaladják c. némafilmhez írt kísérőzenéjét.

Hagyományos kompozíciói mellett színházi zenét komponált többek között a Thália Színházban, a Budaörsi Latinovits Színházban és a Dumaszínházban futó darabokhoz, illetve filmzenéket különböző rövidfilmekhez.
 
Cím Típus Dátum
Aranyember Filmzene 0
Hegedű-zongora szonáta Kamarazene 2016