Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Boldoghy Kummert Péter


nagybőgő

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
A Budapesti Csellóegyüttes művészeti vezetője diplomáját 1996-ban a Zeneakadémián szerezte. 1995 óta a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nagybőgő szólamvezetője. 1998 óta a zenekar által választott zenekari tanács tagja. 1993-ban és 1994-ben szólamvezető a Jeunesses Musicales Világzenekarban. 1998-ban meghívott szólamvezető a Fesztiválzenekar amerikai turnéján. Dolgozott a Magyar Virtuózok
Kamarazene-karral, a Weiner- Szász Kamarazenekarral, az Erkel Ferenc Kamarazene-karral valamint a Caritas Collectio Kamarazenekarral. Kamaramuzsikusként olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Gregor József, Drahos Béla, Polgár László.

Alapító tagja a Duo Contracello kamaraegyüttesnek, amellyel felléptek mind Magyarországon, mind külföldön egyaránt. Rendszeres résztvevői a Tavaszi Fesztiválnak, koncertjeiket számos tv-, illetve rádiófelvétel őrzi. Szólistaként 1998-ban mutatkozott be a Zenekadémián a Dohnányi Szimfonikus Zenekar közreműködésével valamint Hamar Zsolt vezényletével. 1996 óta jelennek meg nyomtatásban átiratai, közreadásai az Editio Bernardus kiadó gondozásában. 1998-ban mesterkurzust tartott a XIX. Nemzetközi Nagybőgőtalálkozón.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2001 Melis László: Örmény legenda
(Armenian Legend)
BMC Records BMC CD 062
2001 Cotton Club Singers: 2x2 Geg Records CCS 013
2003 Csellómánia
(Cellomania)
Hungaroton HCD 32108
2004 Aubade Hungaroton HCD 32238