Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Draskóczy Lídia


brácsa, fidula, rebek

Születési hely
Budapest
Születési dátum
Együttes

 
A Zurgó együttesben kezdett a moldvai népzenével foglalkozni. Az elmúlt évtizedekben sokat gyűjtött és tanult személyesen a moldvai hegedűsöktől, lekottázta és oktató kiadványokban publikálta Gábor Antal, Fehér Márton, Bogdan Toader és Mandeche Aurel számos dallamát.

Komolyzenész családban nőtt fel, brácsa szakot végzett a Zeneművészeti Főiskolán. Több klasszikus zenekarban brácsázott, valamint a Corvina Consort és később az Igriczek régizenei együttesekben is muzsikált. Jelenleg a Tázló együttes mellett a Mokányos együttesben gyimesi muzsikával, a HolddalaNap zenekarban pedig improvizatív zenével is foglalkozik.

Több mint 10 éven át a Nógrád megyei Terény faluban élt. Keresztény énekeket ír, melyekből két lemez jelent meg a Csak Te kórus (Családi Kórus Terény), Lídia családja és zenész barátai előadásában. 2015-ben három gyermekével Budapestre költözött. Jelenleg Csömörön tanít hegedűt.