Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Lengyel Zoltán


zongora, orgona

Születési hely
Születési dátum

 
Zongoraművész, orgonista. Bach Wohltemperiertes Klavierjának első kötetével diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, 1995-ben.

Szólistaként sikeres koncerteket adott Angliában, Németországban, Spanyolországban, Amerikában, Venezuelában, Szíriában, Irakban, Moldáviában és Magyarországon. A Budapesti Fesztiválzenekarral Stravinsky Petruskájának zongoraszólóját játszotta a Carnegie Hallban és más koncerttermekben. Egy koncertsorozat keretében megszólaltatta Bach összes partitáját, francia szvitjét és Debussy zongoraműveit a budapesti Nádor Teremben. Orgonakoncerteket adott Barcelonában, Gironában és magyar templomokban, saját – szállítható – orgonájával.

Számos zenekar, együttes, kamarazenei és kortárs produkció munkájában vett részt. Tartott zongora-kurzust Venezuelában. Alkalomszerűen színházi és filmprodukciókhoz írt zenét, illetve kulturális weboldalak szerkesztésével, koncertszervezéssel is foglalkozik.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2000 Melis László: Henoch apokalipszise
(The Apocalypse of Enoch)
BMC Records BMC CD 035
2001 Melis László: Örmény legenda
(Armenian Legend)
BMC Records BMC CD 062
2008 Melis László: Black & White
(Melis, László: Black & White)
BMC Records BMC CD 135 Saját