Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Hamvasi Szilvia


ének - szoprán, karvezető

Születési hely
Születési dátum

 
Hamvasi Szilvia karvezetésből szerzett diplomát a budapesti Zeneakadémián, emellett Bikfalvy Júliánál tanult magánének szakon a Weiner Leó Konzervatóriumban. 1993 és 1996 között a Magyar Állami Operaház stúdiójának tagja volt, s a rangos intézményben a Rigoletto Gildájaként debütált. 2001 óta a düsseldorfi és duisburgi székhelyű Deutsche Oper am Rhein állandó tagjaként több Mozart-opera mellett olyan változatos szerepekben volt látható, mint a Bohémélet Mimije, a Lammermoori Lucia címszerepe és Monteverdi Orfeójának Euridicéje.

Szívesen vesz részt oratorikus művek előadásában is: Vásáry Tamás vezényletével Brahms Német requiemjét, Vashegyi Györggyel és együtteseivel pedig Istvánffy Benedek egyik miséjét vette lemezre a Hungarotonnál. Mozart c-moll miséjének felvételéért nívódíjjal tüntették ki.