Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kovács Linda


ének

 
1981-ben született Gyöngyösön. Zenei tanulmányait a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskolában kezdte zongora szakon, majd két évig járt a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. 18 évesen kezdett foglalkozni jazz énekléssel, Lakatos Ágnes tanítványa lett a Postás zeneiskolában, majd két évig a Kőbányai Zenei Szakiskola növendéke volt, ahol tanára Berki Tamás volt. 2003-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz ének szakára, ahol 2007-ben diplomázott.

A főiskolás évek alatt lehetősége volt tapasztalatokat szerezni a tanítás terén. Segédtanárként részt vett a szombathelyi Lamantin jazz táborban, ahol énekórákat tartott és vezette a zenekari gyakorlatot. Rendszeresen helyettesítette Lakatos Ágnest a Postás Zeneiskolában ill. több alkalommal Winand Gábort az Etüd Zeneiskolában.

Kovács Linda a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola énektanára.

Aktiv együttesei: Egy Kiss Erzsi Zene, Rácz Krisztián Quartet, Panchan, Equinox
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2002 Tibor Márkus, Equinox Quartet: Are you free? Binder Music Manufactory BMM 0208-39224640
2004 Tibor Márkus/Equinox: Eclectic Binder Music Manufactory BMM 0403-46-254943
2006 Egy Kiss Erzsi Zene - Kinono Magánkiadás ekez-04 Saját
2009 Teach me Silence Tim Produkció KLQCD01
2014 Hidden Roots
(Hidden Roots)
Dot Time Records