Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Hajnóczy Júlia


ének - szoprán

Születési hely
Veszprém
Születési dátum
1977

 
Hajnóczy Júlia a Liszt Ferenc Zeneművészeti Fősikola magánének és opera szakán szerzett diplomát Gulyás Dénes és Kovalik Balázs tanítványaként.

2000-ben II. helyezést ért el a Fiatal Koncertművészek Nemzetközi Versenyén, majd megnyerte az Országos Strauss - Schumann Jubileumi Dalversenyt. 2001 óta rendszeresen koncertezik itthon és külföldön a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, Kocsis Zoltán vezényletével, valamint a Magyar Rádió Zenekarával Vásáry Tamás irányításával, továbbá Németországban a Westdeutsche Rundfunkorchester és a Münchener Rundfunkorchester szólistájaként.

2002-ben közreműködött Gulyás Dénes és Vigh Andrea estjén a Zeneakadémia Nagytermében, a gödöllői királyi kastélyban. A Nagykovácsi Linum Fesztiválon önálló dalestet adott, majd részt vett Hamari Júlia mesterkurzusán Bécsben. A GlaxoSmithKline pályázatának kiemelt támogatottja. 2005-ben felvételt nyert az augsburgi Zeneművészeti Főiskolára, ahol Prof. Edith Wiens növendéke lett. 2006-ban Mozart Don Giovannijának Zerlina szerepével debütált a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 Kocsis Zoltán hangszerelései
(Orchestrations by Zoltán Kocsis)
Hungaroton HCD 32106
2004 Dohnányi, Debussy-Kocsis, Rahmanyinov BMC Records BMC CD 101
2017 Kocsis Zoltán: A Tribute Hungaroton HCD 32803-04
2017 Zoltán Kocsis – A Tribute Hungaroton HCD 32803–04 2 CD