Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Csővári Csilla


ének - szoprán

Születési hely
Születési dátum
Weboldal

 
Csővári Csilla a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Énekművész szakán végzett Sziklai Erikánál. Diplomájának megszerzésével párhuzamosan Erasmus ösztöndíjjal Berlinben tanult, ahol opera- és dalénekesi diplomát szerzett Julie Kaufmann vezetésével. Kiri Te Kanawa és Hamari Júlia nemzetközi mesterkurzusain vett részt.

Első operaházi tapasztalatait szóló énekesként a Kölni Operaház Operastudiójában szerezte, ahol később az együttes tagja lett. Itt énekelt jelentős szerepet Stockhausen: Sonntag aus Licht című operájának világpremierjében. Ezután a Nürnbergi Operaházzal kötött szerződést, ahol Donizetti: Az ezred lánya c. operájának címszerepével debütált sikeresen. Németország, Svájc, Dánia és Ausztria különböző operaházaiban és koncerttermeiben vendégszerepelt. Fellépett a Berlini Philharmoniában, a Stuttgarti Operában, a Drezdai Operettszinházban és a Hamburgi Modern Zenei Fesztiválon.

Első helyezett és különdíjas volt a Les Symphonies d’Automne nemzetközi énekversenyen a franciaországi Maconban. Elnyerte a Kölni Operabarátok Társaságának 2011. évi Offenbach-díját, 2014-ben pedig a neves komolyzenei magazin “Opern Welt”, egy modern operaprodukcióban tett teljesítményéért az “Év énekese” címre jelölte.

Fontosabb szerepei közé tartozik Susanna a Figaro házasságából, Blonde a Szöktetés a szerájból c. operából, Olympia a Hoffmann meséiből, Norina a Don Pasquale-ból és Cunigonde Bernstein Candid c. darabjából. Előszeretettel foglalkozik a barokk zene historikus előadásmódjával, különös tekintettel Händel és Rameau műveire.

2020-ig a müncheni Gärtnerplatz Színház szólistája, ahol Juliskát énekelt, Humperdinck Jancsi és Juliska c. operájában, Paminát a Varázsfuvolában és Gretchent Lortzing Vadorzójában.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2022 Mazeltov, Rachel`e - The Yiddish Songs from the Operetta by Christian von Götz Ars Produktion ARS38614