Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Radnóti Róza


zongora

Születési hely
Születési dátum
1997

 
Radnóti Róza 1997-ben született. 2004-ben, hétévesen kezdett el zongorázni a Dohnányi Ernő Zeneiskolában Karsai Gabriella növendékeként, majd 2010-től a Járdányi Pál Zeneiskolában zongora tanszakon tanult tovább Hornyászkyné Becht Erika tanárnő irányításával. 2016-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre Lantos István és Némethy Attila osztályába. Több mesterkurzuson is részt vett, mint például a salzburgi Mozarteum Sommerakademie Joseph Paratore mesterkurzusán. Zenei fejlődését Hambalkó Edit, Eckhardt Gábor és Mácsai János is támogatta.

Számos hazai és nemzetközi zongoraverseny díjazottja. 2008-ban első lett korcsoportjában a II. Országos Bartók Béla Zongoraversenyen és a Farkas Ferenc Zongoraversenyen. 2011-ben szintén első helyezettje lett az Országos Bartók Béla Zongoraversenynek, és még ugyanebben az évben öt, 2013-ban pedig hat díjat nyert a müncheni Klavierpodiumon. Ennek köszönhetően kapott lehetőséget egy München-Prága-Brno-Olomütz koncertturnéra, valamint ösztöndíjat kapott a bécsi Konzervatórium mesterkurzusára. 2013-14-ben a Budapest Music Centerben a MOL Alapítvány fiataloknak szóló Játsszunk együtt! sorozatának fellépőjeként és műsorvezetőjeként Érdi Tamás zongoraművésszel dolgozhatott együtt egy évadon keresztül. Összesen 10 éven át volt a MOL Tehetségtámogató Program művészeti kategóriájának díjazottja.

2013-ban közreműködött a MÜPA Bartók-maraton és "Tehetségmustra" című hangversenyein. 2014-ben egy müncheni zenei díjnak köszönhetően játszhatott a Steinway Hausban. Többször fellépett már a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Bartók Emlékházban, a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a Klassz a pARTon! fesztiválon és a Budapest Music Centerben, valamint Európa több országában adott már koncertet. Olyan zenészekkel működhetett együtt, mint Baráti Kristóf hegedűművész, Balogh József, Borbély László, Érdi Tamás, Ránki Fülöp, vagy Rácz Zoltán.

A Kamara-Kör alapítója, zongoristája és művészeti vezetője.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2023 László Vidovszky: Le piano et ses doubles, Promenade, Blackout BMC Records BMCCD294