Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Edőcs Fanni


csembaló

Születési hely
Budapest
Születési dátum

 
Edőcs Fanni zenész családban született Budapesten. 14 éves korában ismerkedett meg a csembalóval. 2004-ben második, 2006-ban pedig első helyezést ért el a Nemzeti Csembaló Versenyen. A budapesti Zeneakadémia csembaló tanszakán diplomázott 2014-ben, Ratkó Ágnes, Horváth Anikó és Sebestyén János tanítványaként. Ezzel párhuzamosan a lipcsei régizene tanszéken Nicholas Parle osztályába járt 2009 és 2010 között (Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy"). Számos mesterkurzuson vett részt, leginkább Pierre Hantaï, Bernhard Klapprott, Gordon Murray és Ketil Haugsand útmutatásai voltak hatással játékára. Korrepetítorként, kamaraegyüttesek continuó játékosaként rendszeresen részt vesz Magyarországon és Európa szerte régizenei mesterkurzusokon, fesztiválokon (pl: Bach Mindenkinek Fesztivál).

2014-ben megalapította Illés Szabolcs barokk hegedűssel, valamint Márfi Eszter elektronikus zenésszel együtt a Recurring Company (REC) nevű kortárs és régizenei összművészeti társulatot, mellyel azóta is koncertezik. Játszott még a Le Jardin des Arts kamaraegyüttesben és rendszeres kísérője Csalog Benedek mesterkurzusainak. 2013-ban kezdett el alapfokon tanítani, kezdetben zongorát, majd csembalót és barokk kamarazenét is. 2017 szeptemberétől a Tóth Aladár Zeneiskola csembalótanára volt, de tanított még a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskolában is. 2020-ban a III. majd 2021-ben a IV. Régizenei Nyári Akadémián csembaló, continuo és kamarazene kurzusokat tartott.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2020 Les Forjerons - Sonatas for Violin and Basso-Continuo by Jean-Jacques-Baptiste Anet Hungaroton HCD 32754 Saját