Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kun Ágnes Anna


ének - mezzoszoprán

Születési hely
Karcag
Születési dátum
1979
Weboldal

 
Fischer Annie Ösztöndíjas énekművész, 4 éves kora óta zenél, 17 éves kora óta énekel. A Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziuma mellett nyaranta a Debreceni Kántorképzőba járt. A Károli Gáspár Református Egyetemen 2003-ban okleveles teológus-lelkész végzettséget szerzett, énekművész-tanár szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2008-ban diplomázott, tanára Pászthy Júlia volt. Ugyanebben az évben PhD Ószövetség szakon fejezte be tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen.

Részt vett többek között Eötvös Péter, Hamari Júlia, Marton Éva, Cornelia Kallisch, Johannes von Duisburg, Helmuth Rilling, Antoine Palloc, Mitsuko Shirai, Nicholas Clapton, Csengery Adrienne, Schultz Katalin, Roel van Oosten és Vajda Gergely mesterkurzusain.

Számos operaversenyen és énekversenyen ért el dobogós helyezéseket: 2006-ban az V. Simándy József Énekversenyen I. helyezett lett, 2008-ban a Mezzo TV, majd 2010-ben a Mezzo-Armel Operaversenyen volt középdöntős.

2009 és 2011 között a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karán tanított, 2010 óta az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tanít.