Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kocsis-Holper Zoltán


karnagy, ének

Születési hely
Sopron
Születési dátum
1982

 
Az 1982-es születésű soproni karnagy 2009-ben diplomázott a Zeneakadémián ének-zene tanár, karvezetés szakon Erdei Péter és Kutnyánszky Csaba növendékeként. Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem magánének szakán folytat MA tanulmányokat Szabó Magdolna Máriánál.

Meghatározó szereplője Sopron zenei életének. A Horváth József AMI tanára és tanszakvezetője, számos kórus karnagya. 2012-ben a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium karvezetés tanára és kórusának karnagya is volt.

Összefogva a soproni középiskolákat, a Zeneiskolát és a Kórus Spontánuszt nagy sikerrel állította koncertpódiumra Orff: Carmina Burana c. művének két zongorás és ütőhangszeres változatát.

Fontos feladatának tartja felkelteni a fiatalok érdeklődését a komolyzene iránt, célja, hogy örömüket leljék a muzsika minden formájában, megtalálva azok értékeit.

Díjak:
2015 Fiatal Karvezetők 8. Nemzetközi Versenye, Olaszország - 2. díj
2013 VIII. Országos Énekkari Verseny - 1. díj
2011 VI. Fiatal Karvezetők Nemzetközi Versenye - 7. helyezés, a Magyar Rádió Énekkarának különdíja
2008 Lantos Rezső emlékére rendezett Fiatal Karvezetők Országos Versenye – I. díj és közönség díj
2008 Sopron Ifjú Tehetsége-díj