Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Haja Zsolt


ének - bariton, ének

Születési hely
Debrecen
Születési dátum
1983

 
A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában szolfézs-zeneelmélet és egyházzene szakon végzett 2002-ben, ezután iratkozott be a Debreceni Egyetem konzervatóriumába. Tizennyolc éves kora óta tanul énekelni, mestere a mai napig dr. Mohos Nagy Éva.

2006-ban megnyerte a szegedi Simándy József Énekversenyt, 2007-ben a Ferruccio Tagliavini Nemzetközi Énekversenyt, egy évvel később különdíjat kapott a bécsi Hans Gabor Belvedere Énekversenyen.

A Debreceni Csokonai Színházban 2005-ben debütált Melitone (Verdi: A végzet hatalma) szerepében. A következő évadban bemutatkozott a Manon Lescautban mint Lescaut őrmester és a Lammermoori Luciában, mint Enrico. A Magyar Állami Operaházban a Pomádé király új ruhájában Garda Robertót alakította először.

Főbb szerepei: Escamillo (Carmen), Kreon (Haydn: A filozófus lelke), Guglielmo (Cosi fan tutte), Papageno (A varázsfuvola), Figaro (A sevillai borbély).

2020-ban a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2024 Budapest Scoring Orchestra: Italian Opera Hungaroton HCD 32897