Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Philipp György


ének - bariton, ének - kontratenor, karmester

Születési hely
Születési dátum
1982

 
Zenei tanulmányait ütőhangszereken és hegedűn kezdte, majd zeneszerzést tanult, s 2005-ben a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián karmesterként végzett.

2008 óta főként ifjúsági opera és zenés színházi előadásokat rendez és vezényel. Kisegítő énekese az ország számos énekegyüttesének. Tanárként működött a Budapesti Énekesiskolában, a Táncművészeti főiskolán és a Baltazár színházban. A Weiner-Szász Kamara-szimfonikusok állandó vendég karmestere. A Nemzeti, a Katona József színház, a Közép-Európa táncszínház zenei munkatársa, énekes partnere az Amadinda ütő együttesnek, az UMZe-nek, és az ARTUS mozgásszínháznak. Az Á la c’ARTe társulat művészeti vezetője.

Mint karmester és rendező, olyan specifikus összművészeti és operaelőadások létrehozását tartja elsődleges feladatának, amik képesek a műfajt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érhetővé és szerethetővé tenni. Operaelőadásait, a Budapesti Fesztiválzenekar felkérésére készített Bastien & Bastienne-t és Britten Noé bárkáját az ország számos iskolájában adták elő nagy sikerrel.