Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Fodor Beatrix


ének - szoprán

Születési hely
Budapest
Születési dátum

 
Énektanulmányait Sárkány Kázmérnál kezdte, majd Koblenzben Elisabeth Szemző-Goese-nél folytatta. Visszatérve Magyarországra Ercse Margitnál tanult. A Zeneakadémián Pászthy Júlia növendékeként diplomázott 2000-ben. Ezután Grazban, majd Bécsben folytatott posztgraduális tanulmányokat, David Lutz és Franz Lukasowsky osztályában.

2004-től 2006-ig az Operaház stúdiójának tagja, azóta állandó vendége. Itt Mozart Don Giovannijában Donna Elviraként és a Cosi fan tutte Fiordiligijeként mutatkozott be. 2005-ben Verdi Alzira című operájának címszerepét énekelte a Zeneakadémián. A Tavaszi Fesztivál Mozart-maratonján Donna Annaként lépett fel. Elsősorban Mozart szerepeiben mozog otthonosan, de a koncertszínpadokon énekelte többek között Verdi Requiemjét a Wiener Musikverein-ban, Dvorak Requiemjét a grazi Styriarte Fesztiválon.

A salzburgi Mozart-versenyen második, a Prága - Bécs - Budapest Nyári Akadémia versenyén első helyezett volt. Koncertezik az USA-ban, Ausztráliában, Hollandiában, Németországban és Ausztriában, s több koncertje volt Magyarországon Pál Tamással.


Fodor Beatrix aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 Balassa Sándor: Karl és Anna
(Balassa Sándor: Karl and Anna)
Hungaroton HCD 32162