Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kertész Ákos


dob, ütőhangszerek

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
Ütőhangszeres művész-tanár, diplomáját 1999-ben szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumának egyetemi tagozatán. Már fiatalon felfedezett dobos, gyerekkorában tagja volt a nagy sikereket elért Percussion Workshop nevű kamaraegyüttesnek, a Blaskó Dixieland Bandnek, valamint a Molnár Dixieland Bandnek. Ez utóbbi zenekar dobosa volt akkor, mikor az együttes Franciaországban megnyerte a Sidney Becket emlékére rendezett jazzfesztivált, valamint közreműködött az együttes 1989-ben megjelent Dobostorna című lemezén.

Olyan muzsikusokkal és zenekarokkal dolgozott együtt, mint Veszely Ernő, Kőszegi Imre, Vukán György, Berkes Balázs, Pleszkán Frigyes, vagy a Benkó Dixieland Band. Jelenleg együtt játszik Matthew Mitchell, új-zélandi gitárossal, valamint tagja a Hajnal és a Fianna együtteseknek.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2011 And Other Seasons TOM-TOM Records TTCD 154