Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Kurcsák István


ütőhangszerek

Születési hely
Ungvár (Ukrajna)
Születési dátum
1974

 
Zenei tanulmányait kilenc évesen az ungvári Csajkovszkij Zeneiskolában kezdte, majd itt végezte a Zeneművészeti Szakközépiskolát ütőhangszeres szakon. Debrecenben és Vácott a zenei konzervatóriumban egy-egy-egy évet töltött. Budapestre kerülve 1996-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütő tanszakára nyert felvételt, ahol 2003-ban Rácz Zoltán tanítványaként diplomázott.

Egy ideig a váci konzervatórium ütőhangszeres tanára volt. Tanítványai több versenyen is szép eredményeket értek el. Már diákként is számos zenekarban közreműködött (Amadinda Ütőegyüttes, Nemzeti Filharmonikusok, Danubia Ifjúsági Zenekar, MATÁV); 2001 óta pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar művésze. Mindezek mellett 2000 óta a Budapesti Fesztivál Zenekar állandó kisegítője. A zenélés mellett szívesen fotózik - 2006-ban „A Fesztiválzenekar a világ körül” címmel a zenekar székházában volt kiállítása.

Fontosnak tartja az állandó zenei önképzést, amelynek részeként számos kamaraprodukcióban vesz részt.