Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Téli Márta


ének

Születési hely
Születési dátum
1959
Együttes

 
Leginkább jazz sztenderdek előadójaként ismert, de számos pop-, ill. világzenei albumon is közreműködött. Téli Márta nemcsak színésznő és énekesnő, de fordító és producer is.

A Színművészeti Főiskola és a Jazz Konzervatórium elvégzése után 1988 és 1992 között a bostoni Berklee College of Music-ban tanult ösztöndíjasként.

1996-1998-ig három éven át ő volt a szervezője a „Jazz Jam” nevű nemzetközi jazz fesztiválnak. Többek között Mike Stern, Trilok Gurtu, Andy Summers, Larry Coryell, a Colosseum, Téli Márta Zenekara, a László Attila Band és Tony Lakatos is játszottak a Budai Vár Oroszlános udvarán rendezett fesztiválon.

Pályája során olyan neves magyar előadókkal dolgozott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Lerch István, Tátrai Tibor, Gerendás Péter, Csepregi Gyula, Solti János, Lattmann Béla, Horváth Kornél, Berkes Balázs, Balázs Elemér, Juhász Gábor, Gyárfás István, Borlai Gergő, Fekete István, Barcza Horváth József, ifj. Szakcsi Lakatos Béla és Winand Gábor.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1994 Téli Márta: Quiet Motion Magánkiadás TM 001
1998 Téli Márta: Smiling Bizart B-TM003 Saját
2001 Téli Márta - Winand Gábor: Follow Your Dreams CD BÁR BUDA DM001 Saját