Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Granik Anna


zongora

Születési hely
Zágráb
Születési dátum
1977

 
Anna Granik 1977-ben született Zágrábban. 1989-ben I. helyezést ért el az V. Jugoszláv Országos Versenyen. Ugyanebben az évben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Előkészítő Tagozatára, ahol Esztó Zsuzsa lett a tanára.

Iskolás éveiben több magyar és nemzetközi versenyen vett részt és ért el helyezést, a legjelentősebbek: Usti nad Labem-i Nemzetközi Zongoraverseny (1991), Senigalia-i Nemzetközi Zongoraverseny (1992), a Liszt Ferenc Zeneakadémia által rendezett Liszt Verseny (1995), Motorola verseny (1996).

2002-ben szerzett művészdiplomát, azóta tanára a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumnak és a Zeneművészeti Egyetemnek. Részt vett hazai és külföldi mesterkurzusokon, tanárai eddig Rév Lívia, Rudolf Kehrer, Vladimir Babadzan, Eugen Indjic, Fenyves Lóránd és Dora Schwartzberg voltak.

Szólistaként és kamaramuzsikusként rendszeresen koncertezik itthon és szerte a nagyvilágban. 2019-ben Szentpéterváron a Nemzetközi Csajkovszkij Verseny legjobb zongorakísérőjének járó elismerést kapta.

 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2005 Klarinétosok írták
(Clarinettist Composers)
Hungaroton HCD 32309 Saját
Első felvétel
2008 Tihanyi László: Képzelt utazások
(Tihanyi, László: Imaginary Journeys)
Hungaroton HCD 32484
2009 Victimae - Vokális és kamarazene
(Victimae - Vocal and Chamber Music)
Hungaroton HCD 32628
2022 Tóth Armand: Költők asztala
(Armand Tóth: Poets' Table)
Rabán Zeneművészeti Bt. RB-CD-02