Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Grünwald Béla


zongora

Születési hely
Debrecen
Születési dátum
1965

 
1965-ben született Debrecenben. Hat évesen kezdett zongorázni Kovács Béláné tanárnőnél. Két ízben indult a Nyíregyházi Országos Zeneiskolai Zongoraversenyen: itt 1977-ben különdíjat kapott, 1980-ban III. helyezést ért el. Középiskolai tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ZTI Debreceni Tagozatán 1988-ban diplomázott, tanára Illés Kálmán volt.

1987-ben elnyerte a Cziffra Alapítvány ösztöndíját. A Zeneakadémián Dráfi Kálmán irányításával folytatott tanulmányai után kiváló minősítésű diplomát kapott 1991-ben. 1986-1989 között többször volt aktív hallgatója Cziffra György mesterkurzusainak. A Cziffra Alapítvány meghívására koncertezett Franciaországban. Mint szólista és kamaraművész járt Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Szlovákiában és Litvániában.

Alapító tagja az 1993-ban alakult Phoenix Kamarazenei Csoportnak. Jelenleg a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának adjunktusa és a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.