Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Tóth Tamás


trombita

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
Diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, mint karnagy. 1983-ban az Országos Főiskolai trombitaverseny I. helyezettje. A főiskola után a Honvéd Helyőrség karnagyaként dolgozott Veszprémben. Utána Nyíregyházán a Koncert Fúvószenekar vezető karnagya lett, valamint összhangzattan tanár a helyi Művészeti Szakközépiskolában. Jelenleg a gödöllői Chopin Zeneiskolában és a budapesti Szent István Gimnáziumban trombita tanárként működik. 1996 óta tagja a Brass in the Five rézfúvós kvintettnek.
Önálló koncertjei:
Budapesten a Mátyás-templomban, a Magyar Virtuózokkal Linzben, a Duna-palotában, orgonaművészekkel templomokban (Miskolc, Budapest, Nyíregyháza), a gödöllői Királyi Palotában, 2000 novemberében és decemberében Zágrábban és Prágában a Prágai Kamarazenekarral (J.S.Bach II. Brandenburgi verseny).
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1999 Sári József: Láncolatok
(Sári, József: Convergences)
BMC Records BMC CD 019