Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Gálfi Attila


dob

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1976
Együttes

 
16 éves korában kezdett el dobolni autodidakta módon, majd késõbb Banai Szilárd és Borlai Gergõ tanítványa lett. Tagja volt az alter-etno-punk-funk zenét játszó Meszkalin, a jazz-rock Zenith és a rockos Szabadesés zenekaroknak. 1996-ban érettségizett a Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma-tagozatán, majd a JATE kommunikáció-újságíró szakán folytatta tanulmányait. Zenei tanulmányait a Kõbányai Zenei Stúdióban folytatta. 1998-ban Horváth "Tojás" Gáborral közösen megalapították a Tropical Transform Quintetet. 2000-ben Gálfi Attila elnyerte a Fesztivál Legjobb Dobosa címet a Trencin Jazz Fesztiválon. Zenélt többek között Vasil Hadzimanovval(SCG) és a The Tarantinos(UK) zenekarral. Játszik még a Vidámpark és a Diamond Trió zenakarokban is. Jelenleg (2005) a Zeneakadémia hallgatója.
Tanárai Banai Szilárd, Borlai Gergõ és Jávori Vilmos. Játékára a legnagyobb hatással Borlai Gergõ, Horacio "El Negro" Hernandez, Omar Hakim, Will Kennedy és a Portland Trailblazers vannak.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2001 Tropical Transform Quintet: Under the Rainbow Magánkiadás TTQ-001
2004 Tropical Transform Quintet: The Geometry of Desire Magánkiadás TTQ-002
2008 Red Baggage Smart Music SMCD011
2012 The Transform Quintet: Live in Motion NarRator Records NRR120
2016 Heritage Fiver House Records FHR 016