Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Zsemlye Sándor


szaxofon, szaxofon - szoprán, szaxofon - alt

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1970
Együttes

 
1970. január 10-én született, Budapesten. Zenei tanulmányait magánúton kezdte 1986-ban a Vasutasok Zeneiskolájában, miközben tagja volt a Satöbbi együttesnek.
1989-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-tanszakára. 1992-ben végzett, és sorkatonai szolgálata alatt nevezett a Ki Mit Tud országos vetélkedőre, amit jazz-pop-rock kategóriában megnyert. Ennek köszönhetően 1993-ban megjelent Mundo című albuma.

Ekkor már számos jazz- és poplemezen játszott közreműködőként. Megszűnéséig állandó tagja volt a Rock Színház zenekarának. Megalakította jazz-zenekarát Just Friends néven, és az elkövetkezendő években számos zenekar tagja volt, többek között: Fusio, Ferenczi György és a H.D., Tea, Kiru Gotta Humble, M.Á.K., Vasvári Pál zenekara, 9:30, Coolactive, Paco Sery, Dafina, Gerendás Péter és zenekara, Presser Gábor, Free Style Chamber Orchestra.

Szeret a stílusok között kirándulni. Zenei ízlését Charlie Parker, Cannonball Adderley ugyanúgy befolyásolta, mint David Sanborn és Gerald Albright. Mostanában az etno és a latin zene foglalkoztatja. A mindennapi munkát a Határőrség Zenekara jelenti, ami tovább bővíti a zenei palettát. A német B&S cég Medusa szaxofonjainak hazai reklámembere .
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2000 Vasvári Pál: Tales of the Princess Periferic Records PRCD 1003
2001 Cotton Club Singers: 2x2 Geg Records CCS 013
2002 Cotton Club Singers: Sinatra - Live 1 Geg Records GEG 003
2002 Cotton Club Singers: Sinatra - Live 2 Geg Records GEG 004
2004 Vasvári Pál: Night Runner Brüll Note Records BN 0401
2007 Cotton Club Singers: Hofimánia Geg Records GEG 023