Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Makovecz Pál


harsona

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1964
Együttes

 
1964-ben született Budapesten. 1970 óta tanul zenét, de harsonázni csak 1981-ben kezdett. 1989-ben szerzett harsona-tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd 1991-ben harsonaművészi diplomát Helsinkiben, a Sibelius Akadémián. Részt vett Christian Lindberg, Michel Becquet, Joseph Alessi mesterkurzusain.

1991 óta tanára a Szent István Király Zeneművészeti Szakiskolának, ahol jelenleg harsonatanár, és igazgatóhelyettes. 2000-től 2003-ig kamarazene tanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

1997-ben jelent meg világszerte sikeres etűd-összeállítása az Editio Musica gondozásában. (Válogatott etűdök harsonára I-II) A kiadónál jelenleg is előkészítés alatt áll egy pedagógiai munkája. Megjelentek még egyéb átiratai is rézfúvós kamaraegyüttesekre (Editio Brassimum).

A Sonatores Pannoniae alapító tagja. Szinte valamennyi magyarországi régizene együttessel fellépett, vagy hanglemezt készített. Állandó tagja az Orfeo kamarazenekarnak.