Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Soltész Ágnes


hegedű

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1969
Együttes

 
Hegedűtanulmányait ötévesen kezdte. 1983-ban felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Répássy György tanítványa lett. 1986-ban második lett a Szombathelyi Koncz János Országos Középiskolai Hegedűversenyen valamint első helyezett az Országos Vonósnégyes Versenyen. 1991-ben megnyerte a budapesti Hubay Jenő Hegedűversenyt, és az Amabile Vonósnégyes első hegedűseként I. díjat nyer a Weiner Leó Kamarazenei Versenyen. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte 1992-ben, ahol tanárai Kóté László és Mihály András voltak. Ettől az évtől a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, valamint a Nemzeti Filharmónia ösztöndíjasa. Az 1992-es Sevillai Világkiállítás koncertsorozatának szólista közreműködője.
Az elmúlt években részt vett Ruggiero Ricci, Végh Sándor, Varga Tibor, Fenyves Lóránt, Wolf Endre és az Amadeus vonósnégyes mesterkurzusain. Gyakori szereplője a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeinek. Koncerteket adott Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Angliában, Ausztriában, Görögországban.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 Olsvay Endre: Tengerszem
(Tarn)
Hungaroton HCD 32178