Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Sárosi György


brácsa

Születési hely
Születési dátum
1954
Együttes

 
Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Jelenleg a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának főiskolai docense, tanszékvezető, mélyhegedű-főtárgy tanár, hegedű módszertan- és didaktikatanár, kamarazene-tanár.

Korábban tanított a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Gimnázium és Zeneművészeti Szakközépiskolában (1981-95), 1994 óta a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola mélyhegedű-tanára, valamint a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának tanára, 2005 óta tanszékvezető.

1992 óta rendszeresen tanít és tart előadásokat Lengyelország különböző városaiban a varsói Chopin Zeneakadémia és a kecskeméti Kodály Intézet által szervezett nyári szemináriumokon, valamint Görögországban (1993) és Spanyolországban (1993 és 2003). 1983 óta vezeti a magyar vonóstanárok továbbképzését. Országos és területi hegedű- és kamarazene-versenyek zsűrijének tagja. A ZETA vonós tagozatának tagja.

1977-81 között a Zeneakadémia Kamarazenekarának, 1981-89 között a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, majd a Kecskeméti Kamaraegyüttes és Vonósnégyes tagja. Az 1980-as években a szombathelyi Bartók Szeminárium aktív résztvevője, 1994 óta a debreceni Phoenix Kamarazenei Csoport tagja. Rendszeres előadóművészi tevékenységet folytat szólistaként és kamaramuzsikusként Magyarországon és külföldön.

Publikáció:
Hegedű módszertani szöveggyűjtemény (1997)